Barbera koffiebonen

Barbera Caffè ....sinds 1870. Met een geschiedenis die reeds drie eeuwen beslaat, is Caffè Barbera een van de oudste koffiebranderijen in Italië. Passie voor werk, zoeken naar voortdurende verbetering, klanttevredenheid, aandacht voor het milieu en de geleverde kwaliteit ...dit zijn de belangrijkste punten van de Barbera-filosofie.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Caffè Barbera - Il Mago del Caffè

Domenico Barbera wordt niet zomaar “il mago del caffè” - de koffietovenaar - genoemd. In 1870 was hij de eigenaar van de plaatselijke supermarkt in de Siciliaanse stad Messina. Daar stond Domenico elke dag opnieuw voor zonsopgang koffie te brengen boven houtskool, om deze gedurende de dag aan de man te brengen. De machine die hij hiervoor gebruikte kan overigens nog steeds bewonderd worden in het kleine museum dat werd opgedragen aan het bedrijf. Al snel groeide de supermarkt uit tot een koffiebranderij: Caffè Barbera was geboren.

Caffè Barbera: groter van generatie op generatie

In 1903 overleed Domenico echter vrij plots. Op dat moment nam zijn zoon Antonio het bedrijf over. Hij werkte verder in nagedachtenis van zijn vader om de perfecte koffie te blijven maken. Hij deed dit met verve. Barbera kende vooral een grote bloeiperiode tussen de twee wereldoorlogen, waar het bedrijf zich ontwikkelde tot de leverancier van de meest populaire koffie van Zuid-Italië. Het bedrijf stond nooit stil in zijn ontwikkeling: toen in 1947 Antonio’s zoon Lettorio toetrad tot de onderneming, was het in die mate uit zijn voegen gebarsten dat er een nieuw hoofdkantoor geopend werd in Napels. Van daaruit was het immers makkelijker en sneller zaken doen. En die zaken bleven goed gaan, getuige daarvan de opening van een nieuw magazijn in Milaan in 1951. In 2014 stapten de jonge Vittorio, Federica en Allesandra mee in het familiebedrijf, waarmee een zesde generatie Barberas aan het organogram werd toegevoegd. Caffè Barbera, dat momenteel nog wordt geleid door de broers Antonio en Francesco, is één van de oudste koffiebranderijen in Italië. Het is dankzij de expertise en de passie voor koffie die leeft in de familie dat Caffè Barbera al meer dan driehonderd jaar een belangrijke waarde is in de wereld van de koffie.

Barbera is houder van meerdere certificaten

Dat Caffè Barbera een prima kwaliteit koffie levert is geen geheim. Getuige hiervan zijn ook de talloze certificaten waar het bedrijf trots op mag zijn. Zo is de koffiebrander in het bezit van meerdere LSO-certificaten die staan voor het punctueel volgen van procedures inzake milieumanagement en voedselveiligheid. Bovendien is Caffè Barbera lid van CSC, Certified Special Coffees. Enkel koffies die strikte richtlijnen volgen inzake productie én voldoen aan bepaalde smaakvereisten, krijgen het speciale genummerde CSC-zegel. Deze koffies zijn bovendien ook Fairtrade. De betrokkenheid van het bedrijf inzake milieu en maatschappij, gaat echter verder dan enkel het op een ecologische manier produceren van koffie. Caffè Barbera is onder andere oprichter van een bibliotheek in Guatemala. Bovendien baat het een opvang uit voor dakloze families in Salvador.

Anderhalve eeuw kennis en ervaring voor de Barbera’s

In het bedrijf wordt enorm veel belang gehecht aan de waarden en normen die ook oprichter Domenico Barbera ten harte nam. De visie van het bedrijf omvat een passie voor de koffie, de zoektocht naar een voortdurende verbetering én de zorg voor uitermate tevreden cliënten. Het is nu aan de zesde generatie Barbera’s om anderhalve eeuw kennis en ervaring te gebruiken voor de verdere uitbouw van een van Zuid-Italië’s meest gedronken koffiemerken.