Vergnano koffiebonen

Heerlijke koffie maken zonder de beste koffiebonen is onmogelijk. Een feit dat Vergnano natuurlijk niet ontgaan is. Vergnano selecteert daarom enkel de beste bonen van topkwaliteit. Daarna worden deze verwerkt door het slow-roostersysteem tot de heerlijkste koffies waarbij de rijke aroma’s alle koffieliefhebbers zullen beroeren.

8 producten

Koffiebonen van Vergnano ten volle benut tijdens het productieproces

Een belangrijke factor in het succes van Vergnano zit hem natuurlijk in de kwaliteit van de producten. Daarom werd en wordt er volop geëxperimenteerd met het branden van de koffie, aangezien dit het belangrijkste moment is in het volmaken van het perfecte kopje koffie. In deze fase worden immers het aroma en de smaakintensiteit bepaald.

Het slow-roostersysteem van Vergnano

Vergnago gaat er prat op dat de verschillende koffievariëteiten bij hen langzaam gebrand worden op een lage temperatuur. Hierbij gebruiken ze cycli van zo’n 18 tot 22 minuten. Dit heet het “slow-roostersysteem”. Bij andere koffiebranderijen wordt vaak de “turbo”-methode gebruikt, waarbij er hoge temperaturen worden gebruikt en de bonen slechts 5 à 6 minuten gebrand worden. Hierdoor wordt er echter heel wat ingeboet op kwaliteit: goede koffie heeft immers tijd nodig!

Bovendien worden bij Caffè Vergnano de verschillende koffiesoorten apart geroosterd, aangezien elke boon zijn eigen typische brandcurve volgt. Zo wordt de kwaliteit optimaal gehouden. Bij Caffè Vergnano kijken ze ook na het branden nog nauwgezet toe op de kwaliteit. Elke partij koffie wordt afzonderlijk aan een inspectie onderworpen. Zo kan het bedrijf zeker zijn dat het topkwaliteit levert, elke keer opnieuw!

Vergnano koffiebonen bij De Koffieboon

Bij De Koffieboon houden we ten zeerste van authentieke, Italiaanse koffiemerken. Daarom kunnen koffiebonen van Vergnano zeker niet in ons gamma ontbreken. Wij bieden u een uiteenlopende selectie aan van de beste Vergnano melanges, waarbij u een erg grote variëteit kan terugvinden, zowel qua aroma’s, body, smaaktonen als samenstelling. U vindt blends terug met verschillende percentages Arabica en Robusta bonen; de ene mengeling al meer geschikt voor espresso en de andere voor cappuccino. Sommige Vergnano koffiebonen zijn dan weer premium lijnen voor de horeca, zoals de espresso Extra Dolce 1000 en de Classico 600. Ook biologische koffie van Vergnano vindt u in ons aanbod terug.

Vergnano koffiebonen kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.