Italcaffè koffiebonen

Italcaffè is een Italiaanse koffiebrander die zijn koffiebonen brandt volgens de beste Italiaanse traditie en ze vervolgens met ambachtelijke zorg verpakt. De excelso van Italcaffe is 2x Winnaar International Coffee Tasting Gold Medal 2012 en 2020.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Koffiebonen van Italcaffè: al 50 jaar heerlijke koffie

Het verhaal van Italcaffè begint in 1969 in La Spezia, toen Ennio Poli besloot om zijn kruidenierswinkel om te bouwen tot een koffiebrander. Zijn doel was om de beste koffiesoorten van over de hele wereld te selecteren, ze naar zijn land te brengen en ze met passie te bewerken om zijn klanten het authentieke aroma van de echte Italiaanse espresso te geven.

Tot op de dag van vandaag wordt zijn passie voortgezet door zijn zoon en dochter die besloten hebben Italcaffe Imagine ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum nieuw leven in te blazen door inspiratie te putten uit de schoonheid van hun vaderland.

Italcaffè koffiebonen: van boon tot zak

Bij Italcaffè geloven ze dat elke boon uniek is. Daarom selecteren zij de beste groene koffie uit drie continenten: Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Samen met de branding zorgt dit ervoor dat elke koffiemelange uniek is. Na de branding worden de koffiebonen hermetisch verpakt met een aromabeschermingsklep waardoor geen zuurstof aan de bonen geraken, maar gassen wel uit de zak kunnen. De gemalen koffie wordt vacuüm verpakt.

Italcaffè heeft strikte controleprocedures ingevoerd om de betrouwbaarheid van zowel het aankoopproces van grondstoffen als de verwerking ervan te garanderen. Dit wordt jaarlijks geverifieerd en gecertificeerd volgens de norm UNI EN ISO 9001: 2015.