100% Arabica koffie

De koffieteelt telt 2 soorten koffiebonen, de Arabica en de Robusta. De Arabica bonen zijn het populairst en worden voor ongeveer 70% van de totale koffieproductie gebruikt. Typisch aan de Arabica koffiebonen is het feit dat deze geteeld worden in de hoger gelegen gebieden van Zuid-Amerika en Afrika. Kenmerkend aan de Arabica zijn de fijne geur en de milde smaak.

Producten 1-36 van 100

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Arabica koffiebonen

Arabica bonen zijn een van de enige twee soorten koffiebonen die geproduceerd worden ter consumptie. De Arabica zijn wereldwijd het meest bekend en het feit dat vele verpakkingen het label ‘100% Arabica’ vermelden, zal daar zeker toe bijdragen. Arabica koffiebonen worden verbouwd op hoogtes van 1000 tot 2000 m boven de zeespiegel. Hoe hoger de koffieplant groeit, hoe beter de kwaliteit wordt. In totaal neemt Arabica 70% van de wereldproductie voor haar rekening, waarbij Brazilië de grootste producent vormt. Arabica planten zijn immers delicaat en kunnen enkel aarden in een koel, subtropisch klimaat. Algemeen gezien worden de Arabicas tot de beste koffies gerekend. De beste melanges zouden pure Arabica blends zijn. Dit verklaart meteen het iets hogere prijskaartje van koffies met 100% Arabica.

Koffie met 100% Arabica koffiebonen

Koffieplanten maken cafeïne aan om zichzelf te beschermen tegen ziektes en parasieten. Aangezien Arabica planten op zeer grote hoogtes groeien, worden deze ook minder blootgesteld aan externe factoren als dieren. Daardoor bevatten Arabica bonen relatief gezien minder cafeïne dan Robusta bonen. Door het lagere cafeïnegehalte is de smaaksamenstelling van de Arabica erg divers. Daarom spelen koffiebranderijen met verschillende blends, waardoor het aanbod van koffie met 100% Arabica erg uiteenlopend is qua smaak en intensiteit. Algemeen kan wel gezegd worden dat pure Arabica koffie erg zacht is, ideaal dus voor de milde koffiedrinker.

Pure Arabica bij De Koffieboon

De Koffieboon wilt u kennis laten maken met de beste smaaksamenstellingen die koffie te bieden heeft en heeft daarom een ruim gamma van koffiebonen, gemalen koffie en capsules met een 100% Arabica blend. Zo hebben we onder andere de beste producten van onder andere Lavazza, Segafredo, Kimbo en Lucaffè.

100% Arabica koffie kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.