Douwe egberts

Douwe Egberts is in België misschien wel een van de bekendste koffiemerken. Douwe Egberts, of kortweg DE, is een Nederlandse onderneming die instaat voor de verwerking en verhandeling van koffie, thee en andere levensmiddelen en zag reeds in 1753 het levenslicht.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het ontstaan van Douwe Egberts

Het begin van de geschiedenis van Douwe Egberts dateert al van 1753. Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses starten in Joure te Nederland een winkel in koloniale waren, waaronder kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten. 27 jaar later werd het bedrijf overgedragen aan zoon Douwe Egberts en zijn vrouw Ymke Jacobs Visser. De nieuwe eigenaar, wiens naam het bedrijf nog steeds draagt, ging een iets andere richting uit en begon met de bewerking en blending van koffie, thee en tabak. Onder bewind van Douwe kende het bedrijf een expansie die al snel buiten de stadsgrenzen van Joure trad. Na het overlijden van Egberts werd het bedrijf overgenomen door zijn tweede vrouw, Lysbeth Mintjens. De onderneming kende steeds meer succes en internationale uitbreiding begon na de Tweede Wereldoorlog. Vestigingen in Spanje, Denemarken en Frankrijk werden geopend, waarna België in 1948 volgde. In 1978 werd DE volledig in handen genomen door het Amerikaanse bedrijf Sara Lee. In 2012 werd Douwe Egberts echter terug afgesplitst, begon de onderneming opnieuw zelfstandig en ging het bedrijf als D.E. Master Blenders 1753 NV door het leven.

DE koffie en duurzaamheid

Het lekkere kopje koffie dat u thuis of op het werk drinkt, vindt uiteraard zijn oorsprong op de koffieplantages. Lokale koffieboeren zorgen ervoor dat de koffiebonen met de grootste zorg behandeld worden. In ruil daarvoor zorgt Douwe Egberts voor verbeteringen van de werkomstandigheden en de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen op de plantages. Om dit te kunnen verzekeren, sloot DE zich onder andere aan bij UTZ, Fairtrade, Rainforest Alliance. Douwe Egberts acht, naast de kwaliteit van de koffie, dus ook de werk- en leefomstandigheden van de koffieboeren van het grootste belang.

Milieuontlasting via verschillende methodes

D.E. is bewust bezig om zijn uitstoten te verminderen en heeft hiervoor een aantal bedrijfsprocessen grondig aangepast. Zo vervoert het zijn koffiebonen via trein in plaats van vrachtwagen naar de fabrieken. CO2 uitstoot wordt hierdoor gevoelig verminderd. Daarnaast heeft Douwe Egberts ook twee van hun koffiebedrijven gecombineerd, zodat de ladingen per vrachtwagen een stuk hoger is en de af te leggen kilometers sterk gereduceerd werd. Er werden ook een aantal productieprocessen aangepast om het milieu te ontlasten. Denk hierbij aan het omzetten van afvalwater in biogas voor het verwarmen van de stoomketels of het hergebruiken van restproducten.

D.E. koffie bij De Koffieboon

Bij De Koffieboon zal u een fijn assortiment terugvinden van de beste Douwe Egberts producten. Zo kan u bij ons DE deca koffie, dark roast, medium roast en melkpoeder terugvinden.

Douwe Egberts koffie kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.