Lucaffe

In de wereld van de koffiebranderijen is Lucaffè nog een relatief jonge onderneming. Het bedrijf werd opgericht in 1996 door Gian Luca Venturelli aan de oevers van het wereldbekende Gardameer. Lucaffè heeft zich ondertussen al meerdere jaren bewezen en staat garant voor perfecte Italiaanse koffie.

25 producten

Lucaffè: waar het werk de meester prijst

In het kleine dorpje Padenghe sul Garda zag Lucaffè Coffee Roasting Company in 1996 het levenslicht. Succes viel hen al snel ten deel, waardoor Lucaffè zich in het naburige Carpenedolo ging vestigen, om verdere expansiemogelijkheden te kunnen benutten. Daar groeide het koffiehuis uit tot een van de meest gerenommeerde ter wereld. De oprichter van Lucaffè, Gian Luca kijkt tot op de dag van vandaag nog steeds toe op alle aspecten van zijn bedrijf. We hebben het dan onder andere over de inkoop van de allerbeste koffiebonen, de branding en melangering, de kwaliteitschecks en zelfs de marketing. Venturelli kijkt er dus nauwgezet op toe dat Lucaffé een belangrijke speler op de koffiemarkt blijft.

De missie van Lucaffè

Kwaliteit is van het allergrootste belang bij dit Italiaanse koffiemerk. Zo controleert Lucaffè elke fase van de productie persoonlijk en daarbij wordt niets aan het toeval overgelaten. Een van de troeven van de Lucaffè koffie is het creëren van een goed humeur. Hun lijfspreuk luidt dan ook ‘Quality and Harmony’. Ze willen dat elk slokje een gevoel van gelukzaligheid naar boven brengt. Het icoon van het bedrijf, het Lucaffè-mannetje, staat dan ook symbool voor professionaliteit en goed humeur.

De Lucaffè-man: een icoon in de wereld van de koffie

Een belangrijk aspect voor Lucaffè is de marketing. Zo is de Lucaffè-man uitgegroeid tot een wereldbekend icoon dat op elke verpakking prijkt. Het mannetje is een waar icoon geworden en geeft aan elke koffiefanaat duidelijk de herkomst van zijn of haar geliefde koffie weer. Een échte Lucaffè kenner herkent zelfs het type koffie aan de hand van het voorkomen van de vrolijke man: elke blend heeft immers zijn eigen afbeelding.

Lucaffétterias

Gebruiksgemak en ondersteuning van productmarketing hebben ervoor gezorgd dat Lucaffé producten bijzonder populair zijn in het buitenland. Er worden steeds meer nieuwe "Lucafféterias" en Lucaffé coffeeshops geopend in verschillende landen. Het zijn shops die met enthousiasme en voldoening worden geleid door mensen die weten dat ze een kwaliteitsproduct aanbieden. Momenteel kunt u Lucaffé vinden in meer dan 45 landen.

De typerende Lucaffè-smaak

De smaak van Lucaffè koffie is een echt typerend kenmerk. In elke melange die het merk op de markt brengt is immers een duidelijke invloed van chocolade aanwezig. Liefhebbers van Lucaffè zullen de koffie dan ook meteen herkennen.