Morandini

Romolo Morandini ontdekte in de jaren 60 een lokaal, klein winkeltje waar koffie geroosterd werd. Morandini was meteen geïntrigeerd en gebruikte deze fascinatie om eigen koffieproducten te beginnen branden in zijn kelder. Een levenslange passie voor koffie werd aangewakkerd. Morandini koffie is vandaag de dag uitgegroeid tot een ambachtelijk en authentiek Italiaans koffiemerk. Ondertussen staat de koffiebranderij onder de leiding van de zonen van Romolo Morandini. De producten van Morandini staan steeds weer garant voor topkwaliteit en promoten mede de culturele Italiaanse waarde van koffie.

4 producten

Morandini in Brescia: de start van een mooi verhaal

Het was een informele ontmoeting, precies het type dat voorkomt in de beste liefdesverhalen, die hebben geleid tot de oprichting van Morandini Coffee Roasting. Een ontmoeting die eind jaren zestig plaatsvond, betekende een verandering in het leven van de jonge Romolo Morandini en zijn nazaten.

Een reis naar Brescia met zijn vader, een bakker, leidde hem naar de eigenaar van een klein winkeltje aan de Corso Garibaldi. Daar, in die kamer doordrenkt met de geur van gebrande koffie, besloot Romolo zijn verdere toekomst te wijden aan koffie.

Deze beslissing werd snel realiteit, toen Romolo zijn eerste brandlaboratorium onder zijn huis oprichtte en een avontuur begon in de koffiewereld, dat tot op de dag van vandaag doorgaat. De eerste kostbare bonen uit Zuid-Amerika die aankwamen, werden gebrand met een Victoria koffiebrander van 5 kg. Deze historische machine stellen ze nu trots tentoon in de kantoren.

Het was het begin van een avontuur dat Pietro en Vigilio, de twee zonen van Romolo, in 1991 overnamen van hun vader. Zij legden dezelfde authentieke toewijding aan de dag om het bedrijf met enthousiasme, toewijding en serieuze arbeidsethos te runnen. Door de jaren heen behaalde Morandini talrijke belangrijke erkenningen en internationale titels.

Morandini en koffiekampioenschappen

Echte liefhebbers van koffie zullen vast al wel gehoord hebben van de koffiebonen van Morandini. De koffiespecialist uit Italië heeft met zijn koffie de afgelopen jaren al tal van internationale prijzen in de wacht gesleept. Enkele van de bekendste koffiekampioenschappen zijn ongetwijfeld de International Coffee Tasting en de International Coffee Tasting Asia. Tijdens deze wedstrijden komen koffiebranderijen van over de hele wereld samen om te bepalen wie de best smakende koffiebonen aanbiedt. De koffie van Morandini heeft tijdens deze wedstrijden al vaker de eerste plaats behaald. We hoeven u dus zeker niet meer te overtuigen van de klasse en smaak van deze heerlijke Italiaanse dranken.

Morandini koffiebonen bij De Koffieboon

Bij De Koffieboon vindt u de unieke Morandini Maxima koffiebonen terug. Deze bevat een heerlijke melange van 100% Arabica koffiebonen uit Zuid- en Centraal-Amerika. De Morandini koffie won dankzij zijn feilloze smaak meerdere awards, waaronder de 1ste plaats in de International Coffee Tasting in 2012 en 2018.

Morandini koffie kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.