Segafredo

Het Italiaanse koffiemerk Segafredo zag in 1973 het levenslicht. Het werd opgericht door Massimo Zanetti in Bologna en is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de grootste producenten van espresso ter wereld. Om u een idee te geven: dagelijks worden maar liefst 60 miljoen kopjes Segafredo koffie gedronken.

Koffiebonen icon
Gemalen koffie icon
100% arabica icon
 
 
 

18 producten

Segafredo: échte Italiaanse espresso

Wie op zoek is naar echte, authentieke Italiaanse koffie, komt al snel uit bij Segafredo. Hun producten zijn gemaakt met een grote passie voor vakmanschap en dat proeft u meteen. Begonnen in 1973 als kleine Italiaanse zaak, groeide Segafredo al snel uit tot een bedrijf met internationale proporties. Echter bleef de authentieke kwaliteit en het typische karaktervolle kop koffie bewaard door de jaren heen; meteen ook het geheim achter het succes. De koffie verkrijgt zijn zalige smaak en heerlijke aroma’s door een strenge selectie van de beste koffiebonen en een harmonieus samenspel van melangeren, branden en bereiden. Het bedrijf bezit zelf 11 eigen koffieplantages en is wereldwijd actief in meer dan 100 landen. Segafredo produceert jaarlijks meer dan 120 000 ton koffie, wat neerkomt op een omzet van meer dan een miljard euro per jaar.

Het unieke Segafredo concept

Wat Segafredo Zanetti onderscheidt van andere koffiemerken, is het feit dat zij als enige in de koffie-industrie het volledige productieproces in eigen beheer hebben en deze volledig geïntegreerd is. Segafredo heeft bijvoorbeeld 11 koffieplantages, waaronder in Brazilië en Costa Rica. Zelfs het branden en mengen van de koffie doet Segafredo helemaal zelf. Bovendien dragen ze maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.  Ze streven naar optimale resultaten, maar verliezen hierbij nooit het milieu uit het oog. Zo vindt Segafredo het bijvoorbeeld erg belangrijk om het energieverbruik en de afvalstromen zo sterk mogelijk te beperken.

Het geheim achter het succes: de 5M van Segafredo

Hoe Segafredo is kunnen uitgroeien tot een internationale koffiegigant is al lang geen geheim meer. Dit staat bekend als de 5M van Segafredo.

De eerste M staat voor Missie (la missione): 'Let's discover the world, the charm, the culture and the flavour of the authentic Italian Espresso, and spread all over the world our passion for the Espresso.' Segafredo wilt niet alleen de lekkerste koffie aanbieden, maar ook service leveren, advies geven en begeleiden in het bereiden van de perfecte Italiaanse espresso.

De tweede M staat voor de Melange (la miscela): als enige speler op de markt het gehele proces van koffieboon tot verkoop in eigen beheer hebben heeft zo zijn voordelen. Zo kan het bedrijf er als enige op toekijken dat enkel de allerbeste arabica en robusta koffiebonen worden geselecteerd. Vervolgens worden de bonen gebrand volgens een oud Venetiaans recept, wat de Segafredo koffie zijn unieke smaak geeft.

De derde M omvat de Molen (il macinadosatore): om de voortreffelijke authentieke Italiaanse espresso smaak te garanderen, moet de maalgraad van de molen zeer precies worden ingesteld. De molen wordt regelmatig gecontroleerd, zodat de fijne maling van de bonen constant gegarandeerd wordt.

De vierde M staat voor de Machine (La Macchina): geen lekkere espresso zonder kwalitatief toestel natuurlijk. De espressomachines van Segafredo serveren koffie waarbij de watertempratuur, doorloopsnelheid en druk nauwkeurig zijn afgesteld.

De laatste in het rijtje is de Hand (La Mano): Een perfecte afstemming van de barista tussen melange, maalgraad, dosering, hoeveelheid en temperatuur is van cruciaal belang. Daarom is het zo belangrijk dat de opgebouwde kennis optimaal wordt overgedragen.

Segafredo koffie kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.