Vergnano

Het verhaal van Caffè Vergnano kent zijn oorsprong in 1882 te Chieri, Piemonte. Domenico Vergnano beslist er apotheker te worden, maar al snel bleek dat zijn grote talent ergens anders lag: koffie maken. Hij spitste zich hier volledig op toe en in een aantal jaren tijd werkte hij zich op tot volleerd meester in het blenden en branden van koffie. De verkoop ging hem ook goed af, want al snel opende hij drie pakhuizen voor zijn Vergnano koffie, te Chieri, Alba en Turijn.

25 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een schot in de roos voor de familie Vergnano

Caffè Vergnano werd reeds in de 19de eeuw opgericht en kende al snel een groot succes. Vergnano is en was een echt familiebedrijf dat het volledige productieproces in eigen handen wilde nemen. Daarom besloten ze in 1930 een gewaagde stap te nemen: een eigen koffieplantage in Kenia werd aangekocht. Dit bleek een erg goede zet te zijn, want Vergnano koffie is daardoor steeds bekender geworden, mede dankzij de beste koffiebonen. In 1985 ging Caffè Vergnano een fusie aan met het bedrijf Casa del Caffè. De koffiegigant bleef gestaag groeien. Ondertussen wordt Caffè Vergnano geleid door broers Franco en Carlo, de vierde generatie van de familie.

Caffè Vergnano: een familiebedrijf met internationale allures

De koffiebranderij beslaat intussen maar liefst 13500 vierkante meter. Caffè Vergnano heeft vandaag de dag 18 verschillende geautomatiseerde productielijnen en is daarmee globaal het zesde koffiemerk op de retailmarkt. Het bedrijf levert meer dan 6000 verschillende horecabedrijven in 19 verschillende Italiaanse regio’s. Bovendien wordt er geëxporteerd naar meer dan 80 landen. Tenslotte exploiteert Vergnano maar liefst 90 exclusieve koffiesalons over de hele wereld.

Vernieuwing en innovatie, ook bij Vergnano

Caffè Vergnano blijft telkens innoveren. De laatste vernieuwing binnen het bedrijf is het gebruik van biologisch afbreekbare capsules. Vergnano hecht dus veel belang aan het milieu en wil op zo’n ecologisch mogelijke manier werken. Bovendien houden ze bij Vergnano af en toe wel van een grapje. Getuige daarna zijn onder andere hun tv-spotjes, waarin niemand minder dan Dustin Hofmann de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Een reden te meer om deze lekkere koffie eens uit te proberen!

Vergnano koffie kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.