Welk koffiemachine je kiest, hangt af van je wensen en je budget. Bij de Koffieboon hebben we verschillende types machines en verkopen wij daarnaast ook koffie voor verschillende machines.

Cafetière
Bij een cafetière wordt grof gemalen koffie in een glazen kan gedaan. Hierna wordt er heet water op gegoten waarin wordt omgeroerd. De koffie moet vier minuten trekken, waarna de metalen filter naar beneden wordt geduwd. Bij de Koffieboon vind je de Bialetti French Press. Deze cafetière  heeft een tijdloos en modern design en is eenvoudig in gebruik.

Mokkapot
Een mokkapot is een driedelig apparaat voor op het fornuis. Dit bestaat uit een waterreservoir met daarop een trechtervormige koffiefilter en een opvangreservoir voor de bereidde koffie. De Italiaanse koffiepot wordt ook wel percolator genoemd. Bialetti heeft meerdere modellen mokkapotten.

Koffiepad-apparaat
Er zijn verschillende types koffiepad-apparaten op de markt. Bij een koffiepad-apparaat is de dosering van de koffie door de fabrikant bepaald. Deze is door de fabrikant al in een papieren filter gestoken. Het voordeel is dat je na gebruik geen losse prut hebt, maar een gemakkelijk te verwijderen pad hebt.
Bij De Koffieboon vind je ESE-machines, inclusief ESE-servings, alsook senseo-compatibele pads.

Capsule-apparaat
Er zijn, net als bij koffiepads, verschillende types capsules-apparaten op de markt. Bij dit type apparaat wordt gebruik gemaakt van luchtdichte capsules. De capsule wordt in zijn geheel in de machine geplaatst en bestaat uit aluminium, plastic of recycleerbaar karton. Het grote voordeel van deze capsules is de versheid van de gemalen koffie. Doordat ze meteen na branding en maling luchtdicht worden verpakt, blijven de aroma’s en smaken van de koffie bewaard.
Bij De Koffieboon vind je verschillende types capsules-apparaten, zoals Illy iperespresso en Lavazza Blue, alsook iperespresso en blue-capsules. Daarnaast vind je ook Nespresso-compatibeleDolce Gusto-compatibele en Lavazza A modo Mio-Lavazza point-capsules.

Koffievolautomaat
Koffievolautomaten vond je vroeger enkel in kantines en op kantoren. Tegenwoordig vind je ze ook vaker in gewone huishoudens. Bij een volautomaat geniet je van vers gemalen koffie door één druk op de knop. Of het nu een simpele zwarte koffie of een latte macchiato is, met de volautomaat gaat dit snel en makkelijk. Bij de Koffieboon vind je de toestellen van JURA. JURA is wereldwijd dé specialist op het gebied premium volautomaten. De producten van JURA staan dan ook gelijk aan een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een prachtig design.