In het kort is een Single Origin-koffie afkomstig van één enkele bekende geografische locatie, zoals een boerderij of landgoed. Hierdoor kan de koffiedrinker de specifieke nuance waarderen die een bepaalde teeltregio biedt. De smaak wordt beïnvloedt door veel factoren, waaronder de koffievariëteit, de input, het klimaat en de verwerking. Elk van deze factoren is uniek voor de plaats. Hierdoor hebben koffiesoorten uit hetzelfde land en dezelfde regio vergelijkbare kenmerken, wat de zoektocht vergemakkelijkt

Single Origin koffie is dus zeer traceerbaar. Je weet precies weet je koffie vandaan komt en dat het een specifieke koffie is en geen melange. Dankzij deze traceerbaarheid kan je worden geleid naar koffie van betere kwaliteit. De begeleidende informatie die een brander of retailer geeft, is uiterst nuttig, waarbij de bron (de boerderij, het land, de mensen, het klimaat, de cultivar, de verwerking enzovoort) zo gedetailleerd mogelijk wordt beschreven.

Ook bij De Koffieboon vin

Lees meer »