Illy

Illy is wereldwijd een referentie van een bloeiende koffiecultuur. Illy Caffè streeft ernaar de beste te zijn, en doet er alles aan om koffie aan te bieden van excellente en constante kwaliteit. Dit doen zij onder andere door erg veel tijd te besteden aan het selecteren van de juiste koffiebonen, elektronische sortering in de branderij en kwaliteitscontroles.

Producten 1-36 van 48

Illy, Italiaanse koffiebranderij van internationale proporties

Illycaffè S.p.A., kortweg Illy, is een Italiaanse koffiegigant dat reeds in 1933 het levenslicht zag. Het bedrijf werd opgericht door Francesco Illy, wiens zoon Ernesto heeft gezorgd voor een grote expansie. Daardoor verscheen Illy ook op het internationale toneel. Kleinzoon Andre Illy is vandaag de dag voorzitter van de koffiebranderij. Illy koffie is tegenwoordig in meer dan 140 landen te verkrijgen, waarbij omzetten van honderden miljoenen euro’s worden gegenereerd.

De korte geschiedenis van Illy

De geschiedenis van Illy is onlosmakelijk verbonden met de levens van de oprichter, Francesco, en zijn familie. Francesco werd geboren in het toenmalige Oostenrijk-Hongarije, maar ging al snel als officier van het leger naar Italië, Trieste. Na de oorlog bleef hij echter in die stad en vestigde Illy zich in de cacao- en koffiesector, om zich daarna uitsluitend te focussen op koffie. Francesco had een fascinatie voor espressokoffie en bedacht in 1935 zelfs de voorloper van de hedendaagse espressomachines. Ook een nieuw koffieverpakkingssyteem werd door hem bedacht en dankzij deze revolutionaire producten, veroverde Illy al snel heel Italië.

Na WO II nam zoon Ernesto het roer over. Deze richtte een Illy onderzoekslaboratorium op die zorgde voor talloze nieuwe uitvindingen en patenten in de koffiewereld. Ernesto Illy was een wetenschapper en onderzoeker die samenwerkingsovereenkomsten sloot met universiteiten en onderzoekscentra en premium koffie over de hele wereld promootte. Vandaag is Ernesto’s zoon Andrea voorzitter van het bedrijf, terwijl broers Francesco en Riccardo in de raad van bestuur zetelen.

De heerlijke Illy blend: uniek kopje koffie.

Illy produceert 1 koffieblend in drie variaties, namelijk: normaal, donker en cafeïnevrij. Deze perfecte blend bestaat uit een variëteit van liefst 9 verschillende soorten arabica koffiebonen, uitgekozen door de beste plukkers ter wereld. Een getraind koffiedrinker zal deze hemelse geur meteen waarderen. De smaak van Illy is gemakkelijk herkenbaar, een zoete sensatie die niemand onberoerd laat. Illy heeft koffie in alle mogelijke vormen in de rekken liggen: koffiebonen, gemalen koffie, Easy Serving Espresso (ESE) en Iperespresso capsules.

Illy koffie kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.