Koffie heeft een zeer lange houdbaarheidsdatum. Maar er zijn toch wel wat verschillen tussen de houdbaarheid van koffiebonen, gemalen koffie of koffie in capsules/pads. Het best bewaar je een open verpakking koffie afgesloten, droog en donker. Hierdoor verliest het minder smaak en aroma. Bij een hersluitbare zak duw je het best de resterende lucht eruit en sluit je de zak goed af. Is de zak niet hersluitbaar? Duw dan zoveel mogelijk lucht eruit en sluit het goed af. Bij De Koffieboon vind je enkel zeer verse koffie.

Houdbaarheidsdatum koffiebonen

Koffiebonen worden vacuüm verpakt. In de verpakking zie je een ventiel wat eenzijdig werkt. Dit ventiel zorgt ervoor dat gassen, zoals CO2 kunnen ontsnappen, maar er geen lucht of bacteriën aan kunnen. Hierdoor kun je koffie zeer lang bewaren. Is je zak koffiebonen open? Dan kun je het best de koffiebonen in een koele, droge en luchtdichte bus bewaren.

Maal je zelf je koffiebonen? Om de langste houdbaarheid te garanderen, kun je het best je koffiebonen pas malen net voordat je de koffie gaat zetten.

Houdbaarheidsdatum gemalen koffie

Een ongeopende verpakking gemalen koffie is jaren houdbaar. De gemalen koffie is, net zoals koffiebonen, vacuüm verpakt.

Een geopende verpakking gemalen koffie bewaar je koel en droog. Vanaf het moment dat de verpakking geopend is, kan (een deel van) de koffie zijn smaak en aroma verliezen als je het niet goed bewaart. Bewaar daarom gemalen koffie in een bewaardoos waardoor er geen licht of lucht aan kan komen.

Houdbaarheidsdatum koffiecapsules

Koffiecapsules hebben meestal een lange houdbaarheidsdatum, aangezien de koffie luchtdicht verpakt zit in de capsules. Koffiecapsules, zoals Dolce Gusto, Nespresso, Illy Iperespresso, Lavazza A Modo Mio en Lavazza Blue kun je dus lang uit de originele verpakking bewaren.

Houdbaarheidsdatum koffiepads

Verpakkingen van koffiepads die nog niet geopend zijn, zijn lang houdbaar. Maar eenmaal geopend zijn ze niet meer vacuüm verpakt en dus blootgesteld aan de lucht. De koffie blijft wel nog een lange tijd goed, maar kan een veranderde smaak hebben. Je kan dus het best jouw koffiepads bewaren in een afgesloten verpakking, zoals een afgesloten bus. Dan zijn de koffiepads wel maanden houdbaar.